, , ,

Bel Fıtığı ve Fizik tedavi

Bel fıtığı omurga kemiklerimiz arasında bir süspansiyon görevi gören kıkırdak yastıkçığın etrafındaki lifleri yırtarak dışarı taşması sonucu oluşur.
Bel Fıtığında Ne Tür Şikayetler Olur?
Fıtıklaşan bu kıkırdak yapı omurgadan çıkan sinirleri sıkıştırarak, kalçalara ve bacağa doğru yayılan ağrı, uyuşma, çekme hissi, güçsüzlük gibi yakınmalara neden olur. Hastaların büyük bir kısmında bel ağrısından çok bacak ağrısı ön plandadır.

Bel Fıtığı Belirtileri
Hastaların büyük bir kısmında bel ağrısından çok bacak ağrısı ön plandadır.
Bel ağrısı bazen uykudan uyandırır.
Ağrının tipik özelliği öksürmekle , ıkınmakla, gülmekle artmasıdır.

Uygulanabilecek Fizik tedavi Yöntemlerinden bir kaçı:
DÜZENLİ EGZERSİZ PLANLARI
MANUEL TERAPİ
SICAK-SOGUK UYGULAMALAR
TENS
MASAJ
KAPLICA
TRAKSİYON
KORSELER UYGULANABİLİR

BELİNİZE NASIL ÖZEN GÖSTEREBİLİRSİNİZ?
ÇALIŞIRKEN: Bel kaslarını zorlayacak hareketlerden kaçınılmalıdır İmkânınız varsa yorgunluğu hissetmeden önce bir işten diğerine geçin. Eğer bütün gün büroda çalışıyorsanız fırsat buldukça kalkıp etrafta dolaşın.
BİRŞEY KALDIRIRKEN:Kaldırmayı uygun şekilde güvenli yapın. Dizlerinizi bükün, yükü vücudunuza yakııı tutun ve kalkmak için bacak adalelerinizi kullanın. Ani hareketlerden sakının. Ağır herhangi bir şeyi belinizden yukarı seviyeye kaldırmayı denemeyin.
OTURURKEN:Sert sandalyede omurganız dik olarak, bir veya iki diziniz kalçanızdan daha yukarıda olacak şekilde oturun. Kısa dinlenme süreleri için koltuklu sandalye çok iyi destek sağlar.

0 yorum:

Yorum Gönder